+36 20 266 1917 info@colortravel.hu RÓLUNK PARTNEREINK
+36 20 266 1917 info@colortravel.hu RÓLUNK PARTNEREINK

„Napsütötte ősz” csoportos hajóút, 2019. október 25. – november 2. – MSC Divina

0
Ajánlat kérése
Ajánlat kérése
Teljes neve*
Email címe*
Üzenet szövege*
Kívánságlistára

Adding item to wishlist requires an account

Miért válassza a Color Travelt?

  • Kedvező áron utazhat
  • Ügyfélközpontú kiszolgálásban lesz része
  • Segítünk álmai megvalósításában
  • Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk

Kérdése van?

Keresse fel munkatársainkat még ma!
Bizalommal állunk rendelkezésére.

+36 20 266 1917

info@colortravel.hu

2019. október 25. - november 2. csoportos tengeri hajóút - MSC Divina, 9nap/7éj, 257 000 Ft/fő -től
Genoa (Italy), Civitavecchia (Italy), Palermo (Italy), Cagliari (Italy), Palma de Mallorca (Spain), Valencia (Spain), Marseille (France), Genoa (Italy)
Hajóút részletes programleírás

Fedezze fel a Földközi-tenger késő őszi szépségeit az MSC Divina isteni fedélzetén! A kisebb városnyi tengerjáró az olasz partoktól és szigetektől nyugat felé kanyarodva Francia- és Spanyolországot is érinti. A kikötőkben izgalmas tengerparti programokon vehet részt, vagy városnéző kirándulásokon ismerheti meg a mediterrán városok utolérhetetlen atmoszféráját!

1. nap – Indulás!

A csoport az esti órákban autóbuszra száll, hogy másnap a kora reggeli órákban már elérje Genovát, ahol az MSC Divina fenséges fedélzete várja Földközi-tenger meghódítására készülő utazókat!

2. nap – Hajóra!

A kora reggeli órákban a csoport busz már a genovai kikötőbe kanyarodik – a csomagok gyors kipakolását követően irány a tengerjáró! A becsekkolás valamint a kabinok elfoglalása után kezdje el az MSC Divina végtelen programkínálatának a felfedezését. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap – Az örök város utcáin

Fedezze fel Rómát, az olasz főváros nem csak egy élettől pezsgő modern metropolisz, de az ókori birodalom fővárosa is – ami a mai napig mélyen meghatározza az Örök Város látképét. A fakultatív* kirándulás a Colosseumnál kezdődik – amiről azt tarják a helyiek: amíg áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elenyészik Róma és a világ is. Az ókori világ legismertebb amfiteátrumának mára részben leomlott falai között régen a gladiátorok kegyelmet nem ismerő vetekedése szórakoztatta a római népet. Ma a környék éteri békét és nyugalmat áraszt, a téren pedig egymást érik az ókori csodák…
A kirándulók közösen fedezik fel a Piazza Navona-t és a minden római isten tiszteletét hirdető Pantheont és környéküket, majd egy hangulatos olasz étteremben igazi mediterrán ízeket élvezhet ebédre. A túra a kereszténység szent helyein folytatódik: a Szent Péter tér valamint a Bazilika felfedezésére önállóan indulhat útnak, miután az idegenvezetőtől minden érdekességet megtud a hely történetéről…
A csoport kora délutáni órákban tér vissza a kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékkel közlekedő utasok is részt vehetnek, de a túra útvonalának nagyobb részét sétálva teszi meg a csoport. Mozgásukban korlátozott utasok számára a kiránduláson való részvétel nem ajánlott. A Szent Péter Bazilikánál és a Colosseumnál van rámpa a kerekesszékkel érkezők számára. A kerekesszékes utasok számára ajánlott, hogy fizető kísérő társaságában vegyenek részt a kiránduláson, a kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. A Szent Péter Bazilika és a Vatikáni Múzeum épületét helyi programok miatt lezárhatják, a látogathatóságról az utazás során kaphat bővebb felvilágosítást.

4. nap – Szicília ízei

Lenyűgöző látványban lesz része Szicília fővárosánál: a sziget festői szépségű északnyugati részén fekszik Palermo, a Tirrén-tenger egy békés öblében. Hagyja, hogy a város zegzugos utcácskáin lépdelve Önt is elbűvölje a templomok kupoláinak magával ragadó látványa, és ha nem vigyáz, az utcák illata pillanatok alatt becsábíthatja az egyik fantasztikus atmoszférájú street food étterembe. Az ínyenc falatok és az olasz konyha kedvelői számára kihagyhatatlan program!
Fedezze fel Szicíliát egy fakultatív* kiránduláson! A csoport autóbusszal utazik Palermoba, a város legfontosabb nevezetességei előtt haladva el. A városi katedrálisnál a csoport rövid megállót tart. A székesegyház évszázados falai között normann királyok alusszák örök álmukat. De az épület nem csak erről, hanem rendhagyó kialakításáról is ismert: az arab és normann építészet stílusjegyeit is magán hordozza – kihagyhatatlan látnivaló! A közeli Casa Professa-t Európa legszebb barokk stílusban épült templomai közt emlegetik, majd Palermo felfedezését a Mercato di San Lorenzo piacon fejezi be a csoport, ahol rövid szabadidős program keretében vásárlási lehetőség is nyílik.
Monreale-ba szintén busszal utazhat tovább, ahol az érett középkor egyik remekét, a 12. századból fennmaradt székesegyházat keresheti fel. Az épület valamint annak kerengője a Világörökségek listáján is szerepel. Az itt található, fantasztikus aranyozott mozaikok pedig az Ó- és Újszövetség történeteit kelti életre lenyűgöző pompával. A kikötőbe való visszaindulás előtt rövid szabadidős programon fedezheti fel a környéket és vásárolhat a környező árusoknál.
Fontos információ! A Monreale-i katedrális csak lépcsőn át közelíthető meg. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív megjelenés ajánlott!

5. nap – Szardínia fővárosában

Szicília szinte természetes, hogy Szardínia következik soron. Az olasz csizma másik nagy déli szigetét egy fakultatív* kiránduláson fedezheti fel. Az első megálló az utazás egyik igazi gyöngyszeme: az Urpinu hegyről fantasztikus látvány nyílik a fantasztikus mediterrán tájra, Cagliari óvárosára és a szigetet körül ölelő tengerre…
A látvánnyal lehetetlen betelni! A buszról remek fotólehetőségek nyílnak: olyan nevezetességek mellett haladva el, mint a Bonariai Miasszonyunk-szentély, vagy a 8 kilométer hosszú, gyönyörű tengerpart: a Poetto Beach. A program Cagliari óvárosi részén folytatódik. A hangulatos környéket egy vezetett sétával fedezheti fel: a Szent Krisztina kaputól induló út igazi időutazás a középkorba! A 13.-14. század fordulóján épült katedrális után a helyben bányászott, hófehér mészkőből épült, majd az Elefánt-torony megtekintésére van lehetőség (csak kívülről). A 700 évnél is idősebb bástya nevezetessége az a kis márvány elefánt szobor, amely a torony oldalán „kapaszkodik”. A kirándulás szabad programmal és vásárlási lehetőséggel zárul.
Fontos információ: a kirándulás során több alkalommal is egyenetlen talajon kell sétálni, ezért az kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek azon részt.

6. nap – Egy kis mediterrán hangulat

A lenyűgöző homokos strandok és festői sziklás tengerpartok szomszédságában Mallorca sziget fővárosa lenyűgöző látnivalókat tartogat, melyeket Ön is felfedezhet a fakultatív* kiránduláson! A városnézés Palma talán legismertebb történelmi emlékhelyénél, a gótikus erődnél indul, a Bellver kastély után némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség a gótikus negyedben. Ezt követően a csoport közösen keresi fel a 13. században egy ősi mecset romjain épült festői szépségű katedrálist, amely egyike a világ legnagyobb katolikus székesegyházainak.
De az út további szakaszai is festővászonra kívánkoznak. A Plaza de Toros véráztatta kövein a mai napig ápolják a spanyolok számára szent tradíciót, a bikaviadalokat. A szomszédban pedig egy sokkal békésebb, de nem kevésbé ismert hagyomány él: a gyöngyutánzatok készítése, melynek titkos folyamatában most Ön is bepillantást nyerhet.
Fontos megjegyzés: a székesegyház vallási események alkalmával zárva tarthat a látogatók elől. A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözet javasolt. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékkel közlekedő utasaink nem tudnak részt venni. A bikavidal helyszíne néhány lépcsőn keresztül közelíthető meg, a székesegyházhoz az út kb. 100 lépcsőn át vezet a buszparkolóból.

7. nap – Valencia

A Turia folyó partjainál álló évezredes város (az ókori rómaiak alapították) kihagyhatatlan programpont! Fedezze fel a mediterrán várost egy fakultatív* kiránduláson. A kikötőből az autóbusz gyönyörű utakon kanyarog: tágas sugárutak és hangulatos terek váltják egymást. Az első megállót követően a csoport gyalogszerrel fedezi fel a belvárost, ahol a gótikus művészet lélegzetelállító alkotásai csábítanak közös fotózkodásra…
A közeli gyönyörű Bazilika épülete a gótikus, barokk és román stílus lenyűgöző ötvözetében épület. Innen az út egy utolsó fotózkodási lehetőséghez vezet a Tudomány és Művészetek városához, ahol hatalmas múzeum és mozi központ ünnepli a múlt és jövő találkozását.
Fontos megjegyzés: vallási ünnepek alkalmával a katedrális egyéni program keretében tekinthető meg. A vallási helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. Kerekesszékes utasainkat egy fizető vendég kell elkísérje, aki segít nekik a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni, kérjük keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.

8. nap – Egy nap, két randevú

Olasz- és Spanyolország színe-java után az út a híres francia kikötővárosba kalauzol. Marseille-ból indulva egy fakultatív*programon fedezheti fel a francia tájak lenyűgöző látványát. A busz a Kennedy Corniche-n át haladva lenyűgöző kilátást biztosít a part menti, gyönyörű Les Iles szigetekre. Innen egy hegytetőn épült templom, neobizánci stílusban épült Notre Dame de la Garde felé veszik az irányt, ahol nem csak a székesegyház, de a környék látványa is magával ragadó…
A város felfedezése a Palais Longchamps-on folytatódk, amin keresztül a Vieux Portba érkezik a csapat – itt valamennyi szabadidő áll rendelkezésre a környék megannyi kávézójának és éttermének felfedezésére (az étkezések árát a részvételi díj nem tartalmazza). A szomszédos Centre Bourse tökéletes hely egy kis vásárolgatáshoz, mielőtt a busz egy újabb kb. félórás útra indul a gyönyörű Aix-en-Provance irányába. A bájos városka utánozhatatlan francia kisvárosi hangulatot ont magából…
A település történelmi városközpontjában tett séta a legfontosabb nevezetességet érinti, köztük a híres Mazarin negyedet is, melyet az 1600-as években alapított a történelemkönyvek lapjairól jól ismert Mazarin bíboros testvére. A csoport felfedezi a városi dzsentrik által épített házakat, a gazdagon díszített Négy Delfin szökőkutat, a Szent Megváltó székesegyházat. De a város az 5. és 17. század között épült negyed bőségesen tartogat más látnivalókat is. A látogatás szabadidős programmal, vásárlási lehetőséggel zárul.
Fontos információ: a kirándulás során hosszabban kell egyenetlen talajon sétálni, így a mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasaink számára nem ajánlott. Az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza. A vallási jelentőségű intézmények látogatásához konzervatív ruházat ajánlott.

9. nap – Úton hazafelé

Az MSC Divina a kora reggeli órákban érkezik vissza Genovába. A kabinok elhagyását követően a csoport a délelőtti órákban indul vissza a magyar fővárosba.
Habár a mediterrán körút a magyar fővárosba érve véget ér, biztosak vagyunk abban, hogy Ön is felejthetetlen élményekkel gazdagabban tér majd haza. Bízunk abban, hogy az összetéveszthetetlen mediterrán hangulat hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Utazási információk
Időpont: 2019. október 25. – november 2.
Időtartam: utazással együtt 9nap/7éj
Hajó: MSC Divina
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Nap Kikötő Érkezés Indulás
szo. Genoa 18:00
vas. Civitavecchia 07:00 19:00
hét. Palermo 10:00 18:00
kedd Cagliari 09:00 17:00
sze. Mallorca 13:30 23:59
csüt. Valencia 08:00 16:00
pén. Marseille 12:00 20:00
szo. Genoa 08:00
Elérhető dátumok és kabinkategóriák
Belső Bella kabin, 
257 000 Ft/fő-től

Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák) korlátlan használata · MSC törzspont gyűjtés

Belső Fantastica kabin, 
277 000 Ft/fő-től

Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban · MSC törzspont gyűjtés

Ablakos Fantastica kabin, 
327 000 Ft/fő-től

Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban · MSC törzspont gyűjtés

Balkonos Bella kabin, 
347 000 Ft/fő-től

Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák) korlátlan használata · MSC törzspont gyűjtés

Balkonos Fantastica kabin, 
367 000 Ft/fő-től

Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban · MSC törzspont gyűjtés

KÉRJE SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATUNKAT!