+36 20 266 1917 info@colortravel.hu RÓLUNK PARTNEREINK
+36 20 266 1917 info@colortravel.hu RÓLUNK PARTNEREINK

Nagy szafari program Kenyában pihenéssel az Indiai-óceán partján

0
Price
Price
Teljes neve*
Email címe*
Üzenet szövege*
Kívánságlistára

Adding item to wishlist requires an account

Miért válassza a Color Travelt?

  • Kedvező áron utazhat
  • Ügyfélközpontú kiszolgálásban lesz része
  • Segítünk álmai megvalósításában
  • Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk

Kérdése van?

Keresse fel munkatársainkat még ma!
Bizalommal állunk rendelkezésére.

+36 20 266 1917

info@colortravel.hu

Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Változatos szafari programok Kenya ezerarcú nemzeti parkjaiban, köztük a kihagyhatatlan Masai Mara végtelen szavannáin és a Kilimandzsáró havas hegycsúcsára néző Amboseliben, majd kikapcsolódás a Mombasától délre fekvő, hófehér homokos Diani Beach-en – tartson velünk!

Nagy szafari program Kenyában pihenéssel az Indiai-óceán partján ajánlatunk programleírása

1. nap: utazás Kenyába

Elutazás Budapestről a délelőtti órákban dohai átszállással, érkezés Nairobi repülőterére helyi idő szerint éjfélkor. Transzfer a szállodába, szállás Nairobiban (2 éj).

2. nap: Nairobi

A mai napon Nairobi környékének látnivalóival ismerkedünk meg. Első állomásunk a Sheldrick elefánt árvaház lesz, itt az elárvult, megmentett kiselefántokat ápolják, majd segíti őket visszajutni a vadonba. Megtekintjük a kiselefántok etetését és fürdőzését is, majd a közeli Zsiráf központba látogatunk, ahol egészen közeli ismeretséget köthetünk az itt élő gyönyörű Rothschild zsiráfokkal. Délután a Karen Blixen múzeumba utazunk, megtekintjük a Volt egy házam Afrikában című könyv szerzőjének házát, a könyv alapján készült a híres Távol Afrikától című film 1985-ben.

3. nap: utazás a Masai Marába

A reggelit követően terepjárókba szállunk és útnak indulunk a Masai Mara felé. A Masai Mara Nemzeti Rezervátum a tanzániai Serengeti Nemzeti Park északi meghosszabbítása, Kenya és egyúttal Afrika egyik legnagyobb és leggazdagabb természetvédelmi területe. A lodge-ba ebédidőben érkezünk és egy rövid pihenőt követően délután már a park felfedezésére is indulunk. Szállás a Masai Mara területén fekvő lodge-ban (2 éj).

4. nap: Masai Mara Nemzeti Rezervátum          

A Masai Mara a híres Big Five, az öt nagyvad otthona (oroszlán, kafferbivaly, orrszarvú, elefánt, leopárd) de a délelőtti és délutáni vadlesek alatt még impalákat, zsiráfokat, gepárdokat, struccokat, hiénákat is láthatunk nagy számban. A többnyire szavannás területek számtalan elefánt és oroszlán családnak is otthont adnak, a hatalmas gnú és antilop csapatok pedig szinte ellepik a vidéket. A nap folyamán étkezések a lodge-ban.

5. nap: Lake Nakuru Nemzeti Park         

Délelőtt egy utolsó vadles során elhagyjuk a Masai Mara területét, a Rift-völgyön keresztül, festői tájon haladunk át. A Lake Nakuru Nemzeti Parkba a déli órákban érkezünk, a lodge-ban fogyasztjuk el ebédünket, majd vadlesre indulunk. A tó elsősorban gazdag madárvilágáról híres, gyakran rózsaszín flamingók ezrei lepik el a tó felszínét, de találkozhatunk orrszarvúakkal, zsiráfokkal, oroszlánokkal és leopárdokkal is. Szállás a Lake Naivasha környékén (1 éj).

6. nap: Amboseli Nemzeti Park               

Reggeli után a Kilimandzsáró lejtőin fekvő Amboseli Nemzeti Parkba vezet utunk, érkezés dél körül, ebéd a lodge-ban. Délután vadlesre indulunk, a park többek között elefántok, zsiráfok, bivalyok, oroszlánok, gepárdok otthona, és természetesen számtalan gazella és antilopfajta, valamint madár található itt. Vacsora és szállás a lodge-ban (1 éj).

7. nap: Tsavo West Nemzeti Park           

Korán reggel vadlesre indulunk az Amboseliben, a hófödte csúcs és a körülötte elterülő szavannás, trópusi erdős vidék kontrasztja egyedülálló a világon. Reggeli a lodge-ban, majd útra kelünk a körutazás utolsó nemzeti parkja, a Tsavo West felé. A Tsavo West egy gyönyörű vadon szavannákkal, folyópartokkal, mocsarakkal, erdőkkel, sziklás területekkel, legszebb látnivalója a Mzima forrás.  A park gazdag elefántban, zebrában, zsiráfban, vízilóban, gepárdban, krokodilban. Szállás és vacsora az lodge-ban (1 éj).

8. nap: utazás Mombasa tengerpartjára             

Délelőtt utazás vonattal Mombasába, majd transzfer Diani tengerpartjára. Délután elfoglaljuk szállásunkat a meseszép tengerparton, szabad program, kikapcsolódás a szálloda medencéinél és az Indiai-óceán partján. Szállás a tengerparti szállodában (5 éj).

9-12. nap: Diani Beach                 

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparti szállodában.

13- 14. nap: utazás Budapestre               

Az utolsó délelőtt még lehetőség lesz strandolni egy utolsót. A déli órákban transzfer Mombasa vasútállomására, délután utazás vonattal, első osztályú kocsiban a végtelen afrikai tájakon át Nairobiba. Az érkezést követően vacsora Afrika leghíresebb éttermében, a Carnivore-ban, ahol különleges vadhúsból készült ételeket fogyaszthatunk. Éjszaka transzfer Nairobi repülőterére, elutazás dohai átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre másnap a déli órákban.

A programok sorrendje változhat.

Hasznos információ: Malária elleni gyógyszer szedése ajánlott az út során, sárgaláz elleni oltás Európából érkező utasok számára nem kötelező. Javasoljuk felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot, ahol a szükséges védőoltásokkal valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban naprakész tájékoztatást adnak.

Teljes csomagár 2 fő részére :                   3 169 800 Ft  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 185 000 Ft/fő, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza: kenyai vízumdíj (27 000 Ft/fő), borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

További árak:

egyágyas felár: 310 000 Ft/fő
felnőtt pótágyon: 1 369 900 Ft/fő
gyermek pótágyon: 1 069 900 Ft/fő
all inclusive ellátás felára a tengerparton:
95 900 Ft/felnőtt/5 éj
47 900 Ft/gyermek/5 éj

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 70 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 35 000 Ft/fő kedvezmény.

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Dátum: 2024. február 14-27.

Időtartam: 14 nap/12 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 10 óra

Elhelyezés: 4* lodge-okban és szállodákban

Ellátás: 12 reggeli, 5 ebéd, 11 vacsora

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 15 fő

KÉRJE SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATUNKAT!