+36 20 266 1917 info@colortravel.hu RÓLUNK PARTNEREINK
+36 20 266 1917 info@colortravel.hu RÓLUNK PARTNEREINK

Dél-Laosz és Vietnam felfedezése tengerparti pihenéssel

0
Ajánlat kérése
Ajánlat kérése
Teljes neve*
Email címe*
Üzenet szövege*
Kívánságlistára

Adding item to wishlist requires an account

Miért válassza a Color Travelt?

  • Kedvező áron utazhat
  • Ügyfélközpontú kiszolgálásban lesz része
  • Segítünk álmai megvalósításában
  • Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk

Kérdése van?

Keresse fel munkatársainkat még ma!
Bizalommal állunk rendelkezésére.

+36 20 266 1917

info@colortravel.hu

Dél-Laosz és Vietnam felfedezése tengerparti pihenéssel
Időpont: 2024. március 1-15

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 40 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 20 000 Ft/fő
 

Dél-Laosz ismeretlen tájaira hívjuk Önöket, ismerjék meg ezt az Angkor korabeli templomokat, lenyűgöző vízeséseket, zöldellő rizs- és kávéültetvényeket és a Mekong folyó ezernyi szigetét rejtő csodás vidéket!  Dél-Vietnamban pedig nem hagyhatjuk ki a Mekong deltát és Phan Thiet mesés tengerpartját sem!

Dél-Laosz és Vietnam felfedezése tengerparti pihenéssel ajánlatunk programleírása

1-2. nap: Saigon

Elutazás Budapestről a délelőtti órákban dohai átszállással Ho Chi Minh városba, éjszaka a repülőgépen. Másnap helyi idő szerint kora reggel megérkezünk az egykori Saigonba, transzfer a szállodába, korai bejelentkezés, szabad program, akklimatizálódás. A vacsorát a Saigon-folyón hajózva fogyasztjuk el miközben elénk tárul a város látképe csodás éjszakai kivilágításban. Szállás Ho Chi Minh városban (3 éj).

3. nap: Saigon

Délelőtt ismerkedés az egykori Saigon látnivalóival, megtekintjük a főposta épületét, az Újraegyesítés palotáját, a Notre Dame katedrálist, a Dong Khoi utca elegáns üzleteit, majd a kínai negyedben (Cholon) a Thien Hau pagodába a Ben Thanh piacra is ellátogatunk. A városnézést követően szabad program. Késő délután a város számos stílusos rooftop bárja közül az egyikbe látogatunk, hogy egy kellemes itallal a kezünkben csodálhassuk meg a naplementét.

4. nap: Mekong-delta

Egész napos kirándulás a Mekong-deltába, a festői Ben Tre tartományba, ahol hajóra szállunk és a Chet Say folyón (a Mekong-folyó egyik ága) hajózva ismerkedünk a helyiek mindennapi életével. Látogatás egy kókuszdió feldolgozó üzemnél, ahol megkóstolhatjuk a friss kókuszt is. Séta egy kis faluban, majd utazás rizsföldek és farmok között, egy helyi étterembe, ahol az ebéd során regionális specialitásokkal ismerkedünk. Délután hajókázás a csatornákon, majd visszautazás Saigonba.

5. nap: Pakse

Délelőtt transzfer a repülőtérre, a déli órákban elutazás Laoszba, Pakse városába. Champasak tartomány fővárosával és környékével ismerkedünk a délután folyamán: megtekintjük a bájos Vat Luang templomot, a homokkő faragásairól híres Ban Don Khor faluba látogatunk, egy kis rizstészta készítő gyár működését is megfigyelhetjük, majd a Phou Salao domb tetejére utazunk, ahonnan megcsodálhatjuk a városra, a Mekongra és a környező hegyekre nyíló kilátást és az itt található, különböző méretű arany Buddha szobrokat. Szállás Pakse-ban (2 éj).

6. nap: Bolaven-fennsík

Egész napos kirándulásra indulunk a Bolaven-fennsíkra. Laosz kávétermelő vidékének fővárosába, Paksongba utazunk reggeli után. Ez az autentikus és meseszép vidék ma mon és khmer törzseknek ad otthont, ám eredetileg a francia gyarmatosítók ültettek itt kávét, banánt és kaucsukfákat. Ma az itt termesztett kávé világszerte elismert. A Bolaven-fennsík rejtett természeti kincseinek felfedezéséhez dzsipekbe szállunk, vízesésben fürdünk, kávéültetvényen sétálunk, majd egy rövid túrát teszünk az ültetvények, mezők, erdők között az ebéd helyszínére. Délután távoli falvakba látogatunk, a laven és souay tözsekhez, ahol úgy érezhetjük majd, mintha visszautaztunk volna az időben.

7. nap: Vat Phou

Ma a Champasak városa mellett fekvő Vat Phou, vagyis hegyi templom romjaihoz látogatunk, a templomkomplexum az UNESCO Világörökség része. A khmer templomok a 10-11. században épültek, korábban, mint Angkor Wat. A két egykori hindu palota romjait finoman kidolgozott domborművek díszítik, a fő, Shivának szentelt templomhoz pedig illatos frangipani fák által szegélyezett lépcső vezet. A fő templom szentélyében ma Buddha szobrokat találunk, hiszen az eredetileg hindu templomnak épült Vat Phou később buddhista kolostorként működött. A templomot az angkori templomoknál megszokott szobrok és domborművek díszítik, teraszáról csodás kilátás nyílik az egész komplexumra és a környező tájra. Délután továbbutazunk Siphandone, vagyis a 4000 sziget vidékére, Laosz legdélebbi csücskébe. Szállás a Mekong partján fekvő szállodában (1 éj).

8. nap: Siphandone/4000 sziget

Felfedezőútra indulunk hajóval a Mekong szigetei között, megfigyeljük, hogyan élnek a helyiek, ellátogatunk Ban Khone halászfaluba, megcsodáljuk a szigetek élővilágát, a lenyűgöző Khone Phapheng és a Liphi vízeséseket. Élvezzük ezt a csodás természeti környezetet, a hatalmas folyó, a zöldellő rizsföldek, a vízeséseket és az apró, pálmafákkal szegélyezett szigetek látványát! Délután visszautazás Pakse városába. Szállás Pakse-ban (1 éj).

9. nap: Cu Chi alagutak

Reggel transzfer a repülőtérre, visszautazás Vietnamba, Ho Chi Minh város repülőterére. Az érkezést követően kirándulás a Cu Chi alagútrendszerhez. A falu és Saigon közötti 200 kilométernyi alagút erődként és búvóhelyként szolgált a vietnami háború alatt. 3-4 méter mélyen a föld alatt irodák, konyhák, tárgyalótermek, fegyverraktárak hálózatát fedezhetjük fel. A programot követően transzfer a szállodába, szállás Ho Chi Minh városban (1 éj).

10. nap: utazás a tengerpartra 

Reggel elutazás a tengerparti Phan Thiet-be, érkezés délután. Bejelentkezés a tengerparti szállodába, kikapcsolódás a pálmafák ölelte homokos strandon. Szállás Phan Thiet-ben (4 éj).

11-13. nap: Phan Thiet

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton.

14-15. nap: Phan Thiet, utazás Budapestre

Délelőtt transzfer Ho Chi Minh város repülőterére, hazautazás dohai átszállással az esti órákban. Érkezés Budapestre másnap kora reggel.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      2 137 800Ft  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 169 000 Ft/fő, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: vietnami vízum és vízumügyintézés díja (többszöri belépésre): 30 000 Ft/fő, laoszi  e-vízum: 28 000 Ft/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

egyágyas felár: 200 000 Ft/fő
harmadik fő pótágyon: 886 000 Ft
 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 40 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 20 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás. 

 

Dátum: 2024. március 1-15.

Időtartam: 15 nap/12 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő:  Kb. 12-13 óra

Ellátás: 12 reggeli, 2 ebéd, 1 vacsora

Elhelyezés: 3+ és 4 csillagos szállodákban

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 18 fő

KÉRJE SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATUNKAT!